ΚAROUSEL  play studio

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία ΚAROUSEL play studio, ο ρωσικός παιδικός σταθμός που λειτουργεί στην Αθήνα, στην Γλυφάδα, δημιουργήθηκε το 2014 από την Olga Glebova, διπλωματούχο Παιδαγωγό από το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Λέων Τολστόι, με ειδικότητα Ψυχολόγος Μεθοδολόγος Προσχολικής Εκπαίδευσης και Διακοσμήτρια ΤΕΙ Αθηνών. Το παιχνίδι είναι η κύρια δραστηριότητα ενός παιδιού από την πρώτη στιγμή της ζωή του και είναι απαραίτητο για την υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη του. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας. Στο ρωσικό παιδικό σταθμό KARUSEL play studio δίνουμε στο παιδί σας τη δυνατότητα να αποκτήσει οργανωμένα και μεθοδικά ολοκληρωμένες γνώσεις και επιδεξιότητες και να αναπτυχθεί ψυχικά και πνευματικά μεσώ του παιχνιδιού. Το ομαδικό παιχνίδι αποτελεί την κατεξοχήν μέθοδο εκπαιδευτικής διαδικασίας σε ομάδες οι οποίες αποτελούνται από 8-10 παιδιά ηλικίας (1,5-3 ετών) ( 3-4 ετών) (4-5 ετών) και (5-7 ετών). Στον ρωσικό παιδικό σταθμό, με την βοήθεια των παιδαγωγών και μέσω του ομαδικού παιχνιδιού τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν τις ικανότητές τους σε 6 δημιουργικές δραστηριότητες-Studio.

  • Θεατρική Τέχνη: Θεατρικές παραστάσεις, παραμύθια, ιστορίες και ποιήματα.
  • Μουσική και Χορωδία: Εξοικείωση με μουσικά έργα από την ρωσική και παγκόσμια μουσική βιβλιοθήκη, τραγούδι χορωδιακό και μονωδία.
  • Εικαστικά: Ζωγραφική, πηλός, πλαστελίνη, Origami, σχέδιο και κατασκευή.
  • Ρυθμική και Χορός: Ρυθμική με στοιχεία αεροβικής, γυμναστική, χορογραφία, μοντέρνος και λαϊκός ρωσικός χορός, μουσικά χορευτικά παιχνίδια.
  • Προσχολική Προετοιμασία: Εξοικείωση με το μαθησιακό περιβάλλον, ανάγνωση και μαθηματικά.
  • Μαμά και Μωρό : baby yoga, ομιλία και κίνηση, παραμύθι, ζωγραφική και μουσικά παιχνίδια.

Σκοπός του ρωσικού παιδικού σταθμού KARUSEL play studio είναι η ανάπτυξη της κοινωνικοποίησης της επικοινωνίας και της προσωπικότητας δίγλωσσων παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας μέσα από το δημιουργικό ομαδικό παιχνίδι στα πλαίσια της ρωσικής τέχνης, παράδοσης και πολιτισμού. Επίσης η οργάνωση και παραγωγή προγραμμάτων, δράσεων και εορταστικών εκδηλώσεων. Στο Κarousel play studio τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα, να κανουν νέους φίλους, vα αναπτύξουν τις γνώσεις τους για τον κόσμο και το κοινωνικό περιβάλλον, vα διευρύνουν την λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία τους, να ελέγχουν τα συναισθήματα και το σώμα τους, να ζήσουν νέες εμπειρίες, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, να εξασκήσουν τις πνευματικές και σωματικές ικανότητες και τις δεξιότητές τους, να αποκτήσουν γνώση βασικών εννοιών, να αγαπήσουν τη ρωσική λογοτεχνία, το θέατρο και τον πολιτισμό.

Στο ρωσικό παιδικό σταθμό KARUSEL play studio παρέχουμε επίσης μεθοδική υποστήριξη στα προβλήματα των νηπίων και σας παρακαλούμε να μην διστάσετε να μας ρωτήσετε για τα θέματα που σας απασχολούν σχετικά με την ανάπτυξη του παιδιού σας. Επίσης περιμένουμε από εσάς προτάσεις, σχόλια, εποικοδομητικές ιδέες, βοήθεια και τη συμμετοχή σας στη διαδικασία της μάθησης και στις κοινές μας δραστηριότητες.

karpop1
karpop2
karpop3
karpop4
karpop5
karpop6
musicpop3
  • momkidpop5